Energiebattle

Uit onderzoek blijkt dat men ongeveer 5-10% kan besparen op het energieverbruik als men inzicht heeft en er actief mee aan de slag gaat. Om te kunnen besparen moet je weten wat er nu in je huis gebeurt, dat kan iungo. Deze energiecontroller geeft je inzicht in het huidige energieverbruik (real-time). En als je weet wat je verbruikt, kan je kijken waar je op kan besparen.

Besparingsgrafiek

Eigen battle voor Zwolle met Verbeter & Bespaar. Eén centrale pagina waar alle bespaargegevens gepresenteerd worden. De aangesloten iungo's geven één keer per dag de daggegevens door aan de battle pagina. Door in te loggen kan je in je eigen profiel kijken naar je besparing ten opzichte van andere deelnemers. De rest van de gegevens is anoniem en op de centrale pagina zijn alleen bespaartotalen te zien. In Nieuwleusen is er ook een battle gestart en laten we eens kijken wie het beter doet. Zwolle of Nieuwleusen? Na een paar maanden zal duidelijk worden wat de besparing gemiddeld is per deelnemer per battle. Naast energiebesparing is ook te zien (alleen doorgegeven door slimme meters) wat de zon heeft opgeleverd. Op de centrale pagina worden de totalen van de energiebesparing en de zonnepanelen omgezet in een besparing in kWh, CO2kg en in €'s.

Iungo Dashboard

Met een iungo heb je inzicht in je verbruik op je eigen dashboard. Alle eigen verbruiksgegevens blijven in het interne geheugen van iungo. Dus thuis kan je op het dashboard precies bekijken wat er in je huis gebeurt. Heb je energiemetende tussenstekkers dan kunnen deze per apparaat doorgeven wat het verbruik is. Naast het inzicht zorgt de iungo-energiemanager ook voor het automatisch aan- en uitzetten van apparaten zodat de stand-by tijd aanzienlijk verminderd wordt. Stel de schema's goed in, zodat je er geen hinder van hebt en ongemerkt bespaar je energie. Zo bespaar al snel € 60 per jaar!

Battle resultaten

Hoe doe je mee? Heb je een iungo vraag dan een token aan via info@iungo.nl om je aan te melden. Daarmee kan je iungo aanmelden en met hetzelfde token inloggen op de website van de battle. Daar vul je algemene kenmerken in van je woonsituatie en je kan eenvoudig zien wat je besparing is ten opzichte van de andere groep deelnemers binnen jouw battle.

Heb je nog geen iungo. Een iungo bespaarpakket aanschaffen kan € 277,40 (inclusief 2 tussenstekkers) Door de bijgeleverde tussenstekkers goed in te stellen is de terugverdientijd ongeveer 3 jaar met automatische besparing. Kijk op www.iungo.nl voor de mogelijkheden.

Waarom zou ik deelnemen? Wat is eigenlijk de zin van een Energy Battle en waarom zou je meedoen? Zoals iedereen weet moeten we allemaal bijdragen aan een duurzamere samenleving. Samen levert meer op dan de som der delen. In het geval van energiebesparing is dit ook zo. Door samen te zorgen dat er minder verspild wordt, hoeft er minder opgewekt te worden. Door een battle te beginnen wordt het interactief waardoor het meer gaat leven. Je zou kunnen zeggen een battle zorgt voor het opleuken van besparen. En met de zichtbare gezamenlijk bereikte bespaarresultaten zie je dat je zelf met je eigen kleine besparing verschil kan maken!

Meer informatie Voor meer informatie een aanmeldingen kunt u contact opnemen met iungo: info@iungo.nl. Of kijk op www.iungo.nl.