Doe mee met de energybattle Filmwijk in Almere!

Over ons

Met de Energybattle willen we bewoners stimuleren om zo veel als mogelijk energie te besparen. Niet alleen door ze inzicht te geven in hun eigen energieverbruik, maar ook door ze de mogelijkheid te bieden hun verbruik met dat van anderen te vergelijken.

Waarom een Energybattle?

Hoe werkt het?

De iungo energieverbruiksmanager verstuurd 1 keer per dag data naar de server van de battle. De eerste twee weken na het aanmelden worden door gebruikt om energiegegevens te verzamelen en om een referentieperiode op te bouwen. Met deze referentieperiode wordt steeds de dagstand vergeleken om te bepalen wat het verschil is en hoe groot de eventuele besparing. Na deze twee weken is het de bedoeling dat de bewoners actief aan de slag gaan met het verminderen van hun energieverbruik in huis. Ze kunnen bijhouden welk effect hun totale inspanning van de totale Filmwijk heeft op Co2, kWh en euro's! Daarnaast kunnen ze de gegevens van hun energieverbruik, en de besparing, vergelijken met andere woningen in de Filmwijk Almere.

Als je in het bezit bent van een iungo van de gemeente Almere kan je meedoen met de battle.

Aanmelden

Inwoners van almere kunnen zich hier aanmelden voor de Energybattle. Bewoners buiten almere die toch mee willen doen aan een Energybattle van iungo kunnen contact opnemen met hier aanmelden.

Wat is iungo?

iungo is een energiecontroller die zorgt voor het inzicht in het realtime energieverbruik. Daarnaast kan hij ook energie besparen door middel van tussenstekkers.

Meer informatie over de doelstellingen van iungo vindt u hier.

Partners